Két évvel a Roxforti csata után Norina Filtro kulturális misszióra készül, nekilát felszámolni a csata és háború társadalmi következményeit, célja egy újabb Voldemort visszatérésének a megakadályozása. Nekilát az útnak, Londonba látogat, ahol 3 évig tanulmányozta a varázsló társadalmat, gyarapítja a kapcsolati tőkéjét, majd Hollandia érintésével, Németországon át Magyarországra érkezik. 10 évig tartó útja során megtapasztalta a társadalmi, a gazdasági, és a szellemi különbségeket, és rájött, hogy a varázsló társadalom egyesülés nélkül önmagát semmisíti meg. Neki látott a munkának, és lehetőségeket kezdte keresni. A Kárpátok hegyeiben talált kastély kiváló kezdés volt céljaihoz. 10 év alatt, egyeztetések, hol harcok árán kivívta a terület függetlenségét, már csak használatba kellett venni a városnyi területet. Angol, Magyar, Olasz, Norvég, és indiai befektetők közreműködésével 1 év alatt felépült a birtok.

A Magnetarion iskola az egységes oktatás és varázslóvilág jegyében alapult. Bár az alapítók maguk sem tudják a helyszín kiválasztása micsoda lavinát indít el a mágiában. Ahogy az iskolában és a birtokon egyre több mágiát használnak ez felébreszt valamit… Valami ősit, amiről eddig senki sem tudott vagy hitt a létezésében…

Létezik egy legenda a mágia eredetéről:

Réges, régen a világot a sárkányok uralták. Hatalmasabbak és sokkal fenségesebbek voltak a ma ismert fajtársaiknál. Őket 4 sokkal hatalmasabb sárkány vezette, akik veleszületett képeséggel használták a mágiát magát. A legenda szerint hatalmas katasztrófa történt, ami hatására a sárkányok a kihalás szélére kerültek. A 4 sárkánykirály elhagyták a fészküket és körberepülték a világot, hogy összegyűjtsék a még életben levő társaikat. De, amikor a pusztulást látták szemükbe könny gyűlt és sírva folytatták az útjukat. Maguk a könnyek mágikus erővel bírtak ahová estek azon a környéken a későbbiekben az emberek között is mágiával megáldottak születtek. És így született meg maga a mágia is.Az iskoláról bővebben ….