Világunk a Harry Potter könyvekből és filmekből megismert alapokon nyugszik.

Megvan minden benne, ami a könyvekben és a filmekben.

De mivel egyedi a világ így megtalálhatóak benne a: Vámpírok, Gaia és az Ő őrei, …

A varázsvilág jellemzői:

A Roxforti háborút követően (1998) a sötétség erős felléptek a jók ellen és fordítva.
Roxfortban a csata befejeződött, de a háború a világra kiterjedt.
Csak 1 évig tartott, de igen véres volt. Aminek köszönhetően mindkét oldal súlyos veszteségeket szenvedett, de a semlegesek is, akik egyik oldallal sem szimpatizáltak.
A túlélő semlegesek csendesen varázsló kolóniákba vonultak.
A két oldal is visszavonult sebeit nyalogatni.

A háborúban megsemmisült a Mágiaiügyi Minisztérium is, így nem volt, aki rendet fenntartsa. Így megalakult az Arkánum.
Az Arkánum, egy “kerekasztal” volt, ahol nem létezett tényleges vezető.
A kerekasztali tanács döntött minden kérdésről.
Az Arkánum az egész világot lefedi és irányítja. Nincs külön részlege egyik nemzetnek sem.

A kerekasztal tagjai mind egy egy kisebb részlegnek a vezetői. Ilyen kisebb részlegek például oktatás, pénzügyek, egészségügy… stb. A vezetőség megszeghetetlen esküt tett le, hogy a világ helyreállításán és jobbá tételén fáradozik egyik oldalnak sem engedve semlegesek maradnak. Az Arkánum belefolyt a Mugli világ vezetésébe is, de csak annyira, hogy a megmaradt varázslók békében tudjanak élni kolóniákba vagy esetleg a muglik közt megbújva.

A helyre állítás nem ment zökkenőmentesen pénz nélkül, ezrét a gazdagabb nemesi családok nagyobb adót kaptak és a mugli világi bankrendszerbe is beszivárgott a varázslóvilág. Az iskolák többsége megsemmisült vagy tanárok és diákok nélkül maradt. Évek kellettek mire a Arkánumnak sikerült úrrá lenni a helyzeten úgy, hogy 1-2 iskola elkezdhesse újra az oktatást. De így is kevés volt a diák és rengeteg hely volt szabadon és betöltetlenül a világban.

Az oktatás minősége ekkor igen csapnivaló volt, mert a Arkánum félt, hogy újabb háború törhet ki s emiatt komolyan korlátozta az oktatást. Ennek hatására alig voltak végzős diákok és közülük is alig voltak páran, akik jelentős tudással bírtak.

Így teltek az évek és a helyzet nem látszott javulni.

Ekkor került képbe Evandrus Njord és az ő elképzelése az Elit Iskoláról a Magnetarionról ahol a lehető legjobb képzést kapják majd a diákok. Az iskolát a Arkánum támogatja de nincs beleszólása az oktatásba a múlt elkerülése végett. Mindezekért cserébe az iskola diákjai a lehető legjobb képzést kapják és ők adják majd az új varázslóvilág gerincét és vezetőségeit. Az egyezmény része volt, hogy a végzősök maguk választott kis csapattal egy-egy kolónia élére kerülnek és azt vezetik majd s fejlesztik.

Magnetarion alapítása:

Két évvel a Roxforti csata után Evandrus Njord kulturális misszióra készül, nekilát felszámolni a csata és háború társadalmi következményeit, célja egy újabb Voldemort visszatérésének a megakadályozása. Nekilát az útnak, Londonba látogat, ahol 3 évig tanulmányozta a varázsló társadalmat, gyarapítja a kapcsolati tőkéjét, majd Hollandia érintésével, Németországon át Magyarországra érkezik. 10 évig tartó útja során megtapasztalja a társadalmi különbségeket, a gazdasági különbségeket, és a szellemi különbségeket, és rájött, hogy a varázsló társadalom egyesülés nélkül önmagát semmisíti meg.

Neki látott a munkának, és lehetőségeket kezdte keresni. A Kárpátok hegyeiben talált kastély kiváló kezdés volt céljaihoz.
10 év alatt, egyeztetések, hol harcok árán kivívta a terület függetlenségét, már csak használatba kellett venni a városnyi területet.
Angol, Magyar, Olasz, Norvég, és indiai befektetők közreműködésével
1 év alatt felépült a birtok.

Magnetarion fő történeti szála:

A Magnetarion iskola az egységes oktatás és varázslóvilág jegyében alapult.
Bár az alapítók maguk sem tudják a helyszín kiválasztása micsoda lavinát indít el a mágiában. Ahogy az iskolában és a birtokon egyre több mágiát használnak
ez felébreszt valamit…
Valami ősit, amiről eddig senki sem tudott vagy hitt a létezésében…

Létezik egy legenda a mágia eredetéről:

Réges, régen a világot a sárkányok uralták. Hatalmasabbak és sokkal fenségesebbek voltak a ma ismert fajtársaiknál. Őket 4 sokkal hatalmasabb sárkány vezette, akik veleszületett képeséggel használták a mágiát magát. A legenda szerint hatalmas katasztrófa történt, ami hatására a sárkányok a kihalás szélére kerültek. A 4 sárkánykirály elhagyták a fészküket és körberepülték a világot, hogy összegyűjtsék a még életben levő társaikat. De, amikor a pusztulást látták szemükbe könny gyűlt és sírva folytatták az útjukat. Maguk a könnyek mágikus erővel bírtak ahová estek azon a környéken a későbbiekben az emberek között is mágiával megáldottak születtek. És így született meg maga a mágia is.

A legenda itt véget ér. Hogy mi történt a 4 királlyal nem lehet tudni. Utódaik a ma élő sárkányok. Hogy mi igaz a legendából nem tudni. Ami megmaradt belőle az, hogy a világ minden táján lévő sárkányrezervátumokban az idomárok egy kis vörös kővel a nyakukban dolgoznak, amivel a sárkányokat képesek irányítani. S talán az sem véletlen egybeesés, hogy a legnagyobb varázsló iskolák is e környéken épültek, ahol igazán erős a mágia koncentrációja. Roxfort, Durmstrang és most a Magnetarion is. Mindenesetre az iskolában és a faluban sorra történnek a furcsaságok. A mágia mintha itt sokkal erősebb lenne. Ami egyre jobban fokozódik, ahogy az oktatás elkezdődik és előre halad. Néhol alig működik máshol meg sokkal erősebb és pontosabb, mint bármikor máshol”